34_truck
Hurtig levering 2-3 dage

Jakob Martin Strid

Jakob Martin Strid (Foto: Morten Holtum) Jakob Martin Strid tegnede sig ind i danskernes hjerter i begyndelsen af 00’erne med sine underfundige satirestriber på bagsiden af Politiken. Han er født i 1972 og er autodidakt illustrator og forfatter med en stor portefølje af poetiske, skøre og skæve billedbøger i bagagen, heriblandt MIN MORMORS GEBIS, LILLE FRØ, MUSTAFAS KIOSK, DEN UTROLIGE HISTORIE OM DEN KÆMPESTORE PÆRE, DA MUMBO JUMBO BLEV KÆMPESTOR og FLYVEBOGEN – REJSEN TIL MONSTRENES Ø.

Desuden bøgerne om Mimbo Jimbo, en elskelig, blå elefant, der er særligt populær hos de mindste læsere.

I 2012 modtog Jakob Martin Strid Kronprinsparrets Kulturpris for billedbogen LILLE FRØ og fik på den baggrund sit helt store folkelige gennembrud. Anmelderne ynder ofte at sammenligne Strids billedbøger med den folkekære digter Halfdan Rasmussen.

Selv har Strid nævnt C.S. Lewis, Michael Ende, Astrid Lindgren og Tove Jansson, som forfatterskaber, han har fået læst højt som barn og som han har et særligt nært forhold til den dag i dag.

Gennem årene har han vundet et hav af priser bl.a. Dan Turèll prisen, Orla-prisen og Kulturministeriets Illustratorpris.

Fræk, skæv, poetisk, fin, smuk, finurlig, skør, skør, skør og mest af alt hamrende skæg.